Adio cocalari in trafic!

Cocalar trafic

Teodor Balan, lider in cadrul Sindicatului National al Politistilor si Vamesilor Pro Lex, a explicat ca in acest moment, la nivel national, amenzile se aplica pe hotarari de consiliu local. Mai mult, amenzile se acorda greu ca este nevoie de martori.


“Proiectul de lege este bine-venit pentru a stopa acest fenomen. Din pacate, opinia publica nu prea reactioneaza pentru ca, atunci cand ai nevoie de un martor, nu prea se ofera nimeni. De ajutor sunt si vor fi si mai mult – daca legea intra in vigoare – camerele de monitorizare, pentru ca poti merge in instanta cu filmarea delictului; camerele, fiind omologate, au rol de probatoriu.


Cocalar trafic

Cu aruncarea gunoaielor intre blocuri va fi mai problematic pentru ca acolo nu exista camere video. Noi am mai gasit pungi de gunoi aruncate in strada de la societati comerciale si am gasit in ele coduri fiscale, le-am identificat si le-am sanctionat. Chiar si gunoiul unei persoane fizice poate fi identificat pana la urma”, a precizat Teodor Balan. Cert este ca intr-o tara civilizata, daca esti prins ca arunci sticla goala de suc pe geam, primesti o amenda pe care o vor plati 3 generatii de-ale tale de acum inainte. Tocmai din acest motiv nu exista in strainatate conceptul de a-ti arunca mizeria pe geam. In schimb, in tara noastra, o tara care este din pacate plina de specimene dubioase fara pic de educatie, pitipoance si cocalari cu 5 clase, ascultatoare de manele si intolite numai de la Ferre si Gucci din piata, persoane care in strafundul creierelor minuscule pe care le detin au impresia gresita ca este dreptul lor de roman prost sa arunci mizeria pe geam. Cu parere de rau, avem convingerea ca trebuie sa treaca foarte multi ani pana cand macar acest aspect sa se schimbe in Romania. Cine arunca pe geam gunoi, inclusiv un simplu muc de tigara, poate sa primeasca amenda de la 1000 la 2500 de lei. Chiar si asa, ni se pare cam putin. La ce naiba s-au inventat scrumierele??? Noutatile despre aceasta lege mai spun ca politia rutiera incepe sa se foloseasca de camerele de supraveghere ca sa ii identifice pe cei care fac mizerie in trafic, dar asta… e ceva mai greu de realizat curand.

Gunoaie masini