Inselatorie auto: voucherul polonez

Cocalar trafic

Se pare ca nu sunt de ajuns samsarii care dau kilometrii inapoi, acum au aparut pe site-urile de anunturi auto si indivizi care incearca sa obtina bani prin frauda. Este destul de usor sa fii pacalit online, daca nu stii despre ce e vorba.


Care este metoda: hotii pun anunturi online cu masini de vanzare la preturi aparent foarte bune. Atunci cand un potential client suna pentru detalii, acesta spune ca deja a vandut masina, si este destul de amabil sa ii recomande site-ul aproseedsp.ro, de unde spune ca a cumparat masina. Acesta ar fi un site polonez de vanzari masini recuperate. Mai mult, hotul le spune victimelor ca are un voucher de 750€ de la firma respectiva, pe care e dispus sa il vanda victimei la doar 250€. Super afacere, nu? Sursa: Zoso.


Se pare ca, de fapt, site-ul este realizat recent, in august 2016, desi gasim pe pagina lor ca firma a fost infiintata in 2007 si nu exista date concrete despre firma. De asemenea, gasiti practic doar masini de lux, la preturi de nimic. De exemplu, un BMW X6 din 2013 la mana a doua, care in Romania ar costa circa 36.000 € il gasiti la 26.000 € de vanzare pe site-ul respectiv.

Recomandari: va recomandam sa evitati astfel de tepe, si sa nu trimiteti bani persoanelor necunoscute, pentru a nu pierde bani. De asemenea, incercati sa evitati orice anunt care suna prea bine sa fie adevarat, iar daca nu sunteti obisnuit cu operarea unui calculator, cereti ajutorul unui utilizator mai experimentat.

masini